קבלו הצעת מחיר

השאירו פרטים לקבלת הצעת מחיר מהירה.

Floating Contact
שליחה
עמוד הבית » הבלוג של חבר תרגומים » מדינה בחודש: ברוכים הבאים למלכת המדבר

מדינה בחודש: ברוכים הבאים למלכת המדבר

04.05.2021
מבינים שפה, מבינים תרבות, מבינים אנשים

בין 4 ערים

למרות שבירת מרוקו היא רבאט, והעיר הגדולה והחשובה ביותר היא קזבלנקה, השם מרוקו הגיע בכלל משיבוש אירופאי של שם העיר מרקש – אשר באנגלית מכנים אותה מרוקו, בצרפתית מרוק ובספרדית מרוקוס. בנוסף, בשפות אחרות, שם המדינה נובע מערים אחרות, כך למשל בטורקית שמה של המדינה הוא פאס, על שם העיר פאס ובמלזית קוראים לה מג'ריבי.

אצלם ב-DNA

מרוקו ואוכלוסייתה נחשבים לחלק מהעולם הערבי. עם זאת, הרכב ה-DNA של תושבי מרוקו מראה שהם כ-80% "אמזיג" (Amazigh) – כינוי נוסף לברברים, הילידים והתושבים המקוריים של צפון אפריקה. פירוש המילה אמזיג הוא "אנשים חופשיים", שם שמדגיש את גאוותו של העם הברברי, שאנשיו לא נכנעו לכיבוש זר. למרות שאיפתם לחופש והרצון להגדרה עצמית, רוב הברברים רואים את עצמם כחלק בלתי נפרד ממרוקו.

נווה מדבר

בצורות קבועות שפוקדות את מרוקו בערך אחת לשלוש שנים הפכו את רוב  שטחה של המדינה (81%) לבלתי ניתן לעיבוד וחקלאות. למרות זאת, קרוב ל-45% מכוח העבודה המרוקאי עוסק בחקלאות והענף מהווה 10% מהתמ"ג במדינה.

מדינה ירוקה

הגידולים העיקריים במרוקו הם דגנים, זיתים ועגבניות, אבל לא רק. מרוקו נחשבת ליצרנית הקנאביס הגדולה בעולם ו-70% מהקנאביס שנתפס באירופה בשנת 2015 הגיע ממנה. לפי הערכות של מחלקת הסמים והפשיעה של האו"ם, מרוקו מייצרת כ-38,000 טון קנאביס בשנה, המיועדים בעיקר לאירופה ולצפון אפריקה.

לעולם בעקבות השמש

כמו מדינות רבות אחרות שהתברכו באקלים נוח, גם מרוקו בדרך להפוך למעצמת אנרגיה מתחדשת. לפי תחזית שפרסמה לאחרונה מועצת הכלכלה, החברה והסביבה המרוקאית, למרוקו יש פוטנציאל לייצר 96% מהחשמל שלה עד 2050 באמצעות אנרגיה מתחדשת, שתופק מאור השמש, מי הנהרות והרוחות החזקות שיש לה בשפע.

בתפוצה רחבה

היהודים המרוקאים החיים בישראל נחשבים בעיני  ממשלת מרוקו כחלק מהתפוצה המרוקאית, ו-800 אלף יוצאי מרוקו נחשבים לקהילה המרוקאית מחוץ למרוקו השנייה בגדולה בעולם, אחרי צרפת. אזרחים ישראלים יוצאי מרוקו המעוניינים לקבל אזרחות יכולים להגיש בקשה. הזכאות לאזרחות מרוקאית נשמרת ארבעה דורות קדימה.

עושים עסקים במרוקו

  1. ההתנהלות במרוקו בירוקרטית מאוד. רוב ההחלטות דורשות מספר שכבות אישור, ויכול להיות שיהיה צורך במספר מפגשים כדי לבצע פעולה פשוטה – אל תנסו להאיץ או להפעיל לחץ, זה עלול לפעול נגדכם ולהשיג את התוצאה ההפוכה.
  2. כ-99% מתושבי מרוקו מוסלמים. יום שישי הוא היום הקדוש למוסלמים והכול סגור, חברות רבות מסיימות את שבוע העבודה ביום חמישי, אבל בכל מקרה, לעולם אל תקבעו פגישות בימי שישי בין השעות 11:15- 15:00, מכיוון שרוב החברות נסגרות לתפילה.
  3. כשנכנסים לאירוע חברתי, לחצו ידיים לאדם מימינכם, ואז המשיכו סביב החדר מימין לשמאל. בסיום הפגישה או המפגש הקפידו להיפרד מכל אדם באופן אישי.
  4. אם אתם מוזמנים לבית מרוקאי הביאו למארחת מאפים מתוקים, אגוזים, תאנים, תמרים או פרחים. מומלץ לא להביא אלכוהול, אלא אם אתם יודעים שהמארחים שותים. מתנה קטנה לילדים נתפסת כאות חיבה.
  5. כרטיסי ביקור ניתנים ללא טקס רשמי. כדאי לתרגם צד אחד של הכרטיס לערבית וצרפתית ולהגיש את הכרטיס כשהצג המתורגם פונה אל הנמען.

חבר תרגומים: מבינים שפה. מבינים תרבות. מבינים אנשים.

לקבלת הצעת מחיר מהירה 
עבור שרותי תרגום ולוקליזציה, הקלטה ותמלול