הניוזלטר של חבר תרגומים – יולי 2019

1
מהדורת יולי #19 :אין מקלטי מס בשווייץ, יש מרתפי יין

מהדורת יולי #19 :אין מקלטי מס בשווייץ, יש מרתפי יין

מרימים גבוה את כוסות היין עד לאלפים בשווייץ, כי החודש אחרי 20 שנים, היא תארח את פסטיבל היין העולמי “Fete de vigneros”. הפסטיבל שייסדה אחוות המגדלים של אזור היין בשווייץ בשנת 1797, הוגדר על ידי אונסק"ו כאחד מהמורשות התרבותיות החשובות ביותר. מדי פסטיבל גדל מספר המשתתפים והחודש הוא יקבץ אליו עשרות אלפי אנשים ל-18 ימים של חגיגות מסורתיות, תהלוכות, מצעדים והופעות.
אם נסתכל על מדינות כמו מותגים, שווייץ תיתפס בעינינו כמו מותג על. היא אחת המדינות הליברליות, מפורסמת במערכת בנקאות שמקפידה על סודיות והגנה על הלקוחות שלה, ובממשל דמוקרטי ישיר עם שבעה ראשי ממשלה בכל כהונה. מה שבטוח, במדינה עשירה ומחוקקת כמו שווייץ לא יכול להיות משעמם. אז פתחו שעון שוויצרי, קחו לכם שוקולד מובחר ובואו נכיר את שווייץ.

כדאי לדעת על שווייץ:

פניה לשלום, עורפה לאטום – גם שווייץ, המדינה הנייטרלית שלא מתערבת בסכסוכים ומשברים ולא לוקחת צדדים, מתכוננת ליום שחור. יש בה חוקים שדורשים שלכל האזרחים תהיה גישה למקלט, ולכן היא מציעה מקלטים לכלל האוכלוסייה כאמצעי הגנה, גם מפני הפצצת אטום.

מדינה פצצה – כדי שלא יוכלו להתקיף אותה גם מהיבשה, כל הדרכים הראשיות במדינה (כבישים, גשרים וכו') מחוברות לפצצות כדי שיוכלו להפעיל אותן במקרה של פלישה.

יש לך נשק? –בשווייץ הגברים מחויבים להתגייס לצבא הלאומי בגיל 18, ומאוד מקובל לראות חיילים מסתובבים עם נשק ברחובות. הנשים לא חייבות להתגייס ויכולות להתנדב. באופן כללי החוקים ליברליים במדינה בכל הנוגע להחזקת נשק, ו-25% מהתושבים מחזיקים בנשק חם (מקום 3 אחרי תימן וארה"ב) אבל… עם אחוזי הפשיעה הנמוכים ביותר בעולם מבין המדינות התעשייתיות.
דמוקרטיה עד הבית – האזרחים השווייצרים יכולים לערער על חוקים ממשלתיים. כל מה שנחוץ הם 50 אלף חתימות בטווח של 100 ימים, ומשם פונים למשאל עם בו כולם יכולים להצביע.

כלבים יקרים ותיבת נוח – אם אתם מתכננים כלב בשווייץ, תצטרכו לשלם מס שנתי לפי גודל ומשקל הכלב, ובנוסף תחויבו לקחת אותו לקורס אילוף. אם אתם רוצים להכניס הביתה חיה "חברתית", שרגילה לתנאי מחייה חברתיים כמו שרקן, דג, חזיר, עכבר, חמוס וכדומה, תצטרכו להכניס אותם הביתה בזוגות כי בשווייץ יש את חוקי הרווחה הנוקשים ביותר בעולם לבעלי חיים.

בשיבה טובה – לפי מחקר מ-2015, לגברים השווייצרים יש את תוחלת החיים הארוכה ביותר בעולם עם ממוצע של 81.3 שנים. הנשים עם 85.3 שנים. בשכלול שני המגדרים, שווייץ מדורגת במקום השני אחרי יפן.

שם מאושר – בשווייץ המדינה יכולה לשלול שמות שהורים העניקו לילדים שלהם אם השם שנבחר יכול לדעתם לגרום נזק לילד.
חוקי יום ראשון –יום ראשון בשווייץ מוגן ברשימת חוקים סוציאליים שמטרתם להבטיח שמקיימים אורח חיים שליו ויפה. נשמע טוב, נכון? אז כדאי להימנע מלכסח את הדשא, לתלות כביסה, לשטוף את האוטו ולמחזר בקבוקים. דחוף לכם? אל תנסו להשלים את המשימה אחרי 10 בלילה, גם לא ביום חול. אז גם אסור לטרוק דלתות של מכונית, לרוקן את האמבטיה ולהוריד את המים באסלה. זה כבר נשמע פחות טוב, לא? ?

סודות העימוד הגרפי (DTP) – דיוק של שעון שוויצרי
הצוות המקצועי שלנו לעימוד גרפי עושה את מלאכתו בדיוק שוויצרי, ומתמחה בעימוד טקסט מתורגם באופן נקי, מסודר ומותאם לקהל היעד.
עימוד גרפי – אם לא שמעתם עליו – הוא שירות שלוקח את הטקסט המתורגם שלכם ומתאים אותו לעמוד החדש עם מרווחים נכונים בין המילים, השורות והפסקאות בעמוד.
מחלקת הגרפיקה שלנו, האמונה על המלאכה העדינה, מקפידה להתחשב במבטא ובכללי הפיסוק בשפה המתורגמת ומשלבת אסתטיקה גרפית עם שימוש בתוכנות עיצוב מתקדמות לקריאה נעימה ומזמינה.

מאיפה ביטויים מגיעים לעולם?
יוצאים למסע בעקבות מקורות המשפטים שכולנו מכירים, מהיכן הגיעו ובאיזה הקשר.

רגליים קרות
כשאנשים פוחדים או לא רוצים לעשות פעולה מסוימת, יגידו עליהם שהם "קיבלו רגליים קרות".
התרגום המילולי המלא לוקח אותנו למאה ה-19 ומתייחס במקור ל"כפות רגליים קרות".
מה שקרה בפועל, הוא שלחיילים קפאו כפות הרגליים, והם לא יכלו להסתער קדימה במהירות בקרבות כמו חבריהם (וכפות רגליהם הפושרות). לכן הם הלכו לאט יותר, נראו פחות אמיצים, חסרי מוטיבציה ואדישים בקרב עם כפות הרגליים הקפואות שלהם.

רוצים לתקשר כמו שצריך עם הלקוחות בחו"ל בלי לקבל רגליים קרות?
בשביל זה אנחנו כאן.
לכל סוגי התרגום, הלוקליזציה, התמלול ולא פחות חשוב, להנגשה של טקסט.

עד כמה הפוסט הזה היה שימושי?

לחץ על כוכב כדי לדרג אותו!

דירוג ממוצע 0 / 5. מספר הצבעות: 0

אין הצבעות עד כה! היה הראשון לדרג את הפוסט הזה.