במקרה או שלא, חזרנו לשגרה בזמן הכי טוב שיש. חודש יוני מסתמן במזג אוויר קייצי, בימים ארוכים יותר ובאירועים גדולים בספורט העולמי, כולל כאלה שנדחו מהשנה שעברה בגלל אתם-יודעים-מה. ביניהם אפשר לציין את יורו 2020 (כן, כן – הם לא החליפו את השם), קופה אמריקה, פלייאוף ה-NBA, טורניר ווימבלדון, טור דה פראנס, אליפות ארצות הברית בגולף וזו רק רשימה חלקית.
אז… מוכנים לעוף איתנו מהר יותר, חזק יותר, גבוה יותר?
כולנו יודעים מה קורה כשהאסימון נופל או מה זה לא דובים ולא יער. ניבים ופתגמים משמשים אותנו כדרך התבטאות עשירה יותר, הם חלק מהתקשורת היומיומית שלנו ומגיעים בדרך כלל מתחום מסוים, כמו למשל אומנות, טבע או במקרה שלפנינו, ספורט. הנה כמה ביטויים שמצאו את דרכם מהמגרש אל השפה המדוברת ונשארו שם:
On the ropes - ביטוי בריטי שהגיע אלינו מזירת האגרוף שמוקפת בחבלים גדולים וכבדים ומתארת מצב נואש שבו לא נשארו הרבה ברירות אלא להפסיד. כשמתאגרף מצמיד את יריבו לחבלים, אין לאן לברוח.
It’s (just) not cricket - מתאר התנהגות לא כנה, הוגנת או מוסרית. מקור הסלנג האוסטרלי הזה הוא, באופן לא מפתיע, משחק הקריקט, שנחשב למשחק של ג'נטלמנים.
Back to square one - לחזור לנקודת ההתחלה אחרי שהגעתם למבוי סתום, או לתאר תוכנית שנכשלה.
כששידורי הכדורגל הראשונים החלו ברדיו בבריטניה בשנות ה-20 היה חשש שאוהדים לא יצליחו לדמיין היטב את המגרש. לכן, הפרשנים חילקו את המגרש לריבועים ממוספרים ופרסמו את התרשים בעיתונים. הריבוע הראשון היה מול השער וחזרה אליו היא הפעלה מחדש של מהלך התקפי.
תחרויות הספורט הכי מוזרות בעולם
הכדור הוא עגול (וקצת מוזר) - להודים יש קריקט, לקנדים יש הוקי קרח ולנו יש מטקות, אבל יש בעולם עוד הרבה תחרויות ספורט משונות עד משונות מאוד. הנה שלוש מהן שבטוח יעלו לכם את הדופק:
גיהוץ אתגרי
ספורט בריטי שמשלב את הריגוש שבספורט אקסטרים יחד עם הסיפוק שבחולצה מגוהצת. גיהוץ אתגרי הוא כמו כל גיהוץ רגיל, פשוט במקומות לא שגרתיים בלשון המעטה: מערות, יערות, כביש מהיר, על קיאק וכל מקום אקסטרימי אחר שעולה על דעתכם (אפילו מתחת למים).
איגרוף שחמט
התחיל בברלין בשנת 2003 ומאז התפשט ברחבי העולם. המשחק מורכב מ-11 סיבובים – שישה סיבובי שחמט וחמישה סיבובי איגרוף. אפשר לנצח בכמה דרכים: נוקאאוט באיגרוף, מט במשחק השחמט או החלטה של השופט.
בוסבול
משחק חוף שמקורו בספרד ומשלב אלמנטים של כדורעף, כדורגל והתעמלות עם מוזיקה. שתי קבוצות של שלושה עד חמישה שחקנים מתחרות במגרש מתנפח שבו ממוקמות שתי טרמפולינות – המטרה היא לקרקע את הכדור בצד היריב של הרשת. הטרמפולינות והמתנפחים משמשים למגוון רחב של תמרונים אקרובטיים והתעמלות.
תרגום גיימינג
איך אומרים גיימר בעברית?
עם הפופולריות של משחקי וידאו, שרק הולכת וגדלה מיום ליום, לא נופתע אם באולימפיאדה הבאה הגיימינג יהפוך לענף לגיטימי.
כשמשחקי הווידאו הראשונים הפכו לפופולריים בקרב קהלים זרים, היה צריך לתרגם אותם מיפנית לאנגלית. באותן שנים, הלוקליזציה הייתה עדיין בשלביה הראשונים, ותרגום לא היה בראש סדר העדיפויות. ברוב המקרים הוא נעשה על ידי מפתח המשחק או מתכנת עם גישה למילון. התרגומים הגרועים הפכו לממים יצירתיים שיונצחו לעד בהיכל התהילה של משחקי הוידאו.
דוגמאות? בכיף!
A winner is you
בתרגום חופשי, "מנצח הוא אתה". כיתוב שהופיע על המסך אחרי כל ניצחון על היריב במשחק Pro Wrestling מבית נינטנדו. שורה זו הפכה להערת ברכה קלאסית בקרב גיימרים, ובזכות האינטרנט הפך למם של כבוד והיום גם לא-גיימרים משתמשים בביטוי הנפלא הזה.
אגרופי הרוע שלך עומדים לפגוש את קיר הפלדה של נחמדות שלי – פנינה זו הגיעה ממשחק הוידאו Fatal Fury Special. אומנם התרגום לאנגלית היה נכון מבחינה דקדוקית אבל לא מתאים לתת ז'אנר של משחק וידאו מחוספס שכזה.
היום משחקי הווידאו מיוצרים בכל רחבי העולם והתחרות גדולה. כדי שאפשר יהיה באמת ליהנות מהמשחק, התרגום צריך להיות מדויק, אחרת הגיימרים ינטשו אותו מהר לטובת הלהיט הבא בחנות האפליקציות. כדי למנוע בדיוק את זה, הקמנו צוותים של מומחי לוקליזציה בתחום הגיימינג. אנשי המקצוע שלנו יעזרו לכם להימנע מטעויות ויוודאו שהמוצר שלכם מדבר בשפה של המשתמשים. אנחנו מעניקים שירותי תרגום ולוקליזציה למשחקי וידיאו, אפליקציות למובייל, משחקים למדיות החברתיות, אתרי משחקים, אתרי קזינו ועוד.